Рух від хаосу до порядку

13 Вересня 2022, 18:15
АренаСпорт 3475
АренаСпорт

Багато наших відвідувачів у соціальних мережах шкодують, що припинила роботу «Арена Спорт» в «Адреналін Сіті». І що тепер місто втратить багато змагань та знакових івентів національного та міжнародного рівня. У світлі цього хочу коротко пояснити, що плануємо зробити на вивільнених площах.

1. Ми хочемо розширити МСУМК на 5000 м2 та реалізувати унікальний проєкт у масштабах світу.

Цей задум передбачає новий підхід до створення мистецьких об’єктів. Зокрема, інтервенцію мистецтва у виробничі процеси, що забезпечить створення унікального естетичного простору. Раніше людство наважувалося максимум на експозицію картин та скульптур в офісах, або на тимчасові виставки на виробництві у рамках якихось бієналє. Ми ж плануємо інтегрувати мистецтво у виробничий процес на постійній основі.

Так, у новій залі МСУМК (колишній «Арені»), мистецтво буде представлено найбільшою у світі живописною картиною на полотні висотою 10 м і шириною 200 м, тобто її площа буде 2 000 м2. Цю роботу орієнтовно впродовж півтора року буде створювати знаковий український художник Петро Антип. Для довідки: попередня найбільша картина на полотні була створена британським художником Саші Джафром і продана на аукціоні в Дубаї за 62 мільйони доларів.

2. Даний проєкт матиме назву «КОСМОГОНІЯ» (від грецького слова «народження»).

Це буде діалог із глядачем про те, як «Хтось якимось чином, створив щось та когось, та про те, для чого все це».
Ми також хочемо подискутувати на тему «Де все взялося, де взялися ми і що із нами буде?». Про «Рух від хаосу до порядку і чим все це закінчиться».

Людство накопичило багато міфів, ідей та теорій на дану тему - ми також хочемо дати свій погляд на вирішення цього питання.

3. Унікальністю даного проєкту буде те, що реальний виробничий процес буде невід’ємною частиною арт-проєкту. Це, з одного боку, разом із масштабним живописом та інстиляціями сприятиме виникненню рефлексії на такі одвічні проблеми, наштовхуватиме на певні ідеї, генеруватиме інсайти та пробуджуватиме творчий дух. 

З іншого, ми спробуємо подискутувати із Гегелем про «безцільну доцільність». Адже досі мистецтвом вважалося те, що втратило функціональність (практичну доцільність) або не мало її. У нашому проєкті функція (виробничі процеси, які можна буде спостерігати) набуде естетичного змісту.

4. Глядачі та працівники будуть отримувати унікальний психоемоційний досвід.

Глядачі, коли спостерігатимуть за виробничими процесами у контексті концепції зали та постановки непростих питань.
Працівники відчуватимуть себе порадниками на величезній сцені, які не просто виконують свою роботу, а допомагають людям розібратися у в первозданних та одвічних проблемах. Одночасно вирішуючи їх – кожен для себе.

5. Щодо спорту – один майданчик, який можна використовувати для футзалу та великого тенісу, ми вже перенесли вниз і ним можна користуватися.

Щодо івентів та спортивних чемпіонатів - ми вже проводимо їх у ще цікавішій локації, у недавно відкритій «Урбан залі», що у Музеї сучасного українського мистецтва Корсаків. Зала має площу понад 1300 м2, де можуть відбуватися змагання із багатьох видів спорту (гімнастики, танців, боротьби, боксу, різноманітних єдиноборств і т.д.), а також проводитись концерти, презентації, покази мод, виставки і т.д.

6. Таким чином, місто практично нічого не втратило, а навпаки у нас з’являється можливість нанести Луцьк на культурницьку мапу світу і поставити поряд із знаними туристичними локаціями.

Адже такого проєкту на 5000 м2, де мистецтво інтегроване у виробничий процес, частиною якого є найбільший живопис у світі, на планеті Земля допоки не існує!

І на завершення, залу плануємо відкрити у листопаді цього року

Тобто всі відвідувачі МСУМК матимуть нагоду спостерігати впродовж 18 місяців за «народженням «народження»».

Віктор КОРСАК,
Кандидат медичних наук,
Доктор економічних наук,
Голова Ради директорів VolWest Group

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024
17.04.2024