Шотландські сльози в ніч гордості за Україну

02 Червня 2022, 19:31
Збірна України перемогла Шотландію у ЧС-2022 1855
Збірна України перемогла Шотландію у ЧС-2022

У півфінальному поєдинку плей-офф Чемпіонату світу-2022 з футболу збірна України перемогла національну команду Шотландії – 3:1. Тепер «синьо-жовті» зіграють зі збірною Вельсу за вихід до фінальної частини чемпіонату. 

Про перемогу України написали не тільки користувачі соцмереж, а й перші шпальти шотландських та британських газет. Пропонуємо огляд публікацій закордонної преси про поразку Шотландії від України.

Читайте такожСльози Зінченка на перших шпальтах шотландських газет

1.  «The Independent» Україна на крок ближче до чемпіонату світу. Роман Яремчук підтримує мрії України про чемпіонат світу завдяки емоційній перемозі у Хемпден-парку.

2. «The Scotsman» присвятив більшу частину своєї першої сторінки фотографії гравців збірної «України», які святкують перемогу з рахунком 3:1 над командою Стіва Кларка у Хемпдені. Газета пише, що Україну підтримував увесь світ.

3. «The Daily Star» приєднується до «The Scotsman» та вітає українських футболістів із драматичною перемогою над Шотландією. І пише, що тепер Україна зіграє з Уельсом у плей-офф, щоб вийти у фінал цьогорічного чемпіонату світу в Катарі.

4. «The Sun» пише, що мрія шотландців про чемпіонат світу, хоч і закінчилася плачевно, але Tartan Army* вже пообіцяла підтримати Україну у її прагненні потрапити до Катару.

* Tartan Army фанати збірної Шотландії з футболу. Вони отримали нагороди від кількох організацій за дружню поведінку та благодійну діяльність.

5. Заголовок під назвою газети «Daily Express»

Мрія про чемпіонат світу закінчилася. Шотландці програють у ночі, яка була емоційна та драматична

6. «Daily Record» в правому куті друкує результат матчу Шотланді 1 Україна 3, та пише біля фотографії гравця збірної Шотландії якій закрив рукою обличчя: «зараз не дивись». Україна прямує в Кардіфф, після падіння шотландців. 

7. «Мрії про чемпіонат світу розбилися», – заголовок в газеті «The Herald»

Підпис під фото:

Шотландець Ендрю Робертсон обіймає українця Олександра Зінченка наприкінці півфінального матчу плей-офф чемпіонату світу у Хемпден-парку. Мрії про те, щоб виграти фінал проти Уельсу в Кардіффі, а потім місце в Катарі, були зруйновані після того, як національна команда, що роздирається війною, здобула приголомшливу перемогу з рахунком 1:3.

8. «The National» пише, що футболісти Шотландії не можуть потрапити на чемпіонат світу з 1998 року.

9. Найкрасивіший заголовок вийшов на фото першої шпальти газети «Press and Journal»: «Шотландські сльози в ніч гордості за Україну».

10. «The Courier» підписав фото на першій шпальті: «Джона МгГінна втішає захисник Олександр Зінченко після того, як шотландці минулої ночі програли українцям з рахунком 3-1 у Хемпдені, коли вони мріяли про чемпіонат світу».

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024
27.03.2024