Олімпійські ігри, російський хейт і диванні експерти: чому це бісить

28 Липня 2021, 10:14
Українські спортсмени продовжують виступи на Олімпійських іграх-2020 31156
Українські спортсмени продовжують виступи на Олімпійських іграх-2020

23 липня у Токіо стартували XXXII літні Олімпійські ігри. На Олімпіаду-2020 вирушили понад 150 українських спортсменів, за яких уболівають тисячі, якщо не мільйони, глядачів.

   Для тих, хто цікавиться виступом рівненських і волинських спортсменів у Токіо, Спорт на Районі пропонує спецпроєкт Наші в Токіо.

 

Станом на ранок 28 липня українські спортсмени в Токіо завоювали три бронзові медалі  перша у дзюдоїстки Дарії Білодід, друга — у шабліста Ігоря Рейзлінатретя — у стрільців Олени Костевич та Олега Омельчука. А плавець Михайло Романчук у кваліфікаційному запливі встановив олімпійський рекорд. У фінальному запливі Романчук виборов бронзу.

Але в цій бочці меду з'явилася ложка дьогтю — диванні експерти. 

Першою під роздачу «всезнайків» потрапила... Дарія Білодід, 20-річна дзюдоїстка, яка принесла Україні першу медаль. Попри те, що молода спортсменка боролася з набагато старшими суперницями й завоювала-таки нагороду, у фейсбуці її безбожно хейтили — мала завоювати золото, а «взяла» тільки бронзу... Агов, люди, своїми треба пишатися, а не заганяти в рамки власних «мусила/мусив»...

На фоні цього дуже вразила реакція на олімпійські новини від Спорт на Районі в соцмережі ТікТок. Відеоновини про успіхи Дарії Білодід, Михайла Романчука, вдалий дебют стрибунів у воду набрали максимум по 200 переглядів (виняток — повідомлення про медаль Рейзліна, 1500 переглядів). А от інформація про те, що стрілець Павло Коростильов став четвертим, не дотягнув до медалі, набрала понад сім тисяч переглядів. 

Спершу я не могла зрозуміти, чому так. А потім пішли коментарі і все стало зрозуміло — відео потрапило в стрічки користувачів із Росії (статистика мережі свідчить, що 64% глядачів цього ролика — росіяни). Що туди тільки не прилетіло!.. А вчора з'явилися зумисно в'їдливі коментарі про досягнення України на цій Олімпіаді, мовляв, пасемо задніх... До речі, оці коментатори прекрасно розуміють українську, якою титрований ролик і якою їм відповідаю!

Отож, певна категорія людей намагається принизити когось, у цьому випадку нас, українців, аби здаватися кращими й успішнішими. І в цій інформаційній війні (чи то пак битві навколо Олімпіади) підтакують ворогові і гноблять своїх спортсменів українські «диванні експерти». Здивування, шок, ступор, злість...

До речі, ви знали, що російські спортсмени виступають на цій Олімпіаді без національних прапора і гімну? Російським командам на два роки заборонено виступати під своїм прапором і з використанням гімну на всіх міжнародних турнірах рішенням Спортивного арбітражного суду в Лозанні. Рішення ухвалене через численні порушення російськими спортсменами антидопінгових правил. Отак то.

 

Тож вболіваймо за своїх, підтримуймо своїх, пишаймося своїми! І будьмо єдиними в усіх сферах! 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
26.03.2024