«Верес» у Луцьку. Добре це чи погано?

09 Червня 2021, 10:42
«Верес» у Луцьку. Тепер вже офіційно. 5404
«Верес» у Луцьку. Тепер вже офіційно.

Чемпіон Першої ліги-2021 рівненський «Верес» подав луцький «Авангард» як основну арену на сезон в УПЛ, а стадіон ім. Шухевича в Тернополі в статусі запасного. Свій недобомб… дований «Авангард» планується вже на матчі 2022 року.

У Луцьку палає, але палатиме не у всіх.

Отже, частина людей в Луцьку у питанні «Вересу» — це умовна какаяразніца. «Волинь» чи «Верес» – однаково на «В» починається, а УПЛ – це завжди «Динамо», «Шахтар» (Ги-ги: тепер і «Колос» з «Інгульцем»). Тому ці вже з зими чекають в Луцьку «Верес» і треба прийняти (не вибачити) таких, бо це соціологічний зріз суспільства.

Ще частина нині категорично не приймає факт присутності «Вереса» через ідейні мотиви. Це меншість, яка ігноруватиме матчі рівнян в Луцьку саме через історії про бійки, «теплі» прийоми, 15-тисячні «Авангарди» в Луцьку і в Рівному у 1980-их, взаємну ворожість. А тут ще й додалися цікаві моменти з новітньої історії «Вереса», знаменитий обмін «ТОВшками» з ФК Львовом (фекалом, тобто). Але ця група точно не найбільша, бо історична пам'ять взагалі нині в українців стає тільки трохи більшою, ніж в акваріумних рибок.

Частина вболівальників виливає лють від факту присутності, нехай і тимчасової, «Вереса» в Луцьку суто на рівнян. «Егегей, «колгоспники», геть з канонічної території», — кажуть вони. Але скромно мовчать про те, що «Верес» попросився, а хто дозволив грати в нас?. ФКВЛ.

Є такі, які сприймуть «Верес» у Луцьку, бо «що нам ділити?», всі давно забули про криваві дербі, а тут можна і на «Волинь» ходити, і УПЛ одним оком наживо вперше з 2017-го глянути.

До слова, на цю тему ще не висловлювалися ультрас 17 сектору і керівництво клубу (хоча від нього іншого й не чекали).

Але усі ці наші умовні групи вболівальників — мають право на своє право вболівати за кого припекло або ж написано на роду.

Парадоксально, але «Верес» у Луцьку — це на краще. І ось чому.

Позитив не в тому, що «Волинь» заробить на оренді арени (це до 10 матчів у цьому році).

Насамперед побачимо, на чию прихильність ще може розраховувати саме «Волинь» у першій лізі — клуб із трирічним шлейфом розчарувань і мільйонів викинутих Палицею на вітер коштів.

По-друге, побачимо різницю в організації matchday. «Верес» же привезе в Луцьку увесь свій карнавал (значення цього слова обирайте самі). Вони навчилися тусити з вболівальниками і виростили отой дуже необхідний середній віковий сегмент: активні, сімейні, з роботою, заробляють і готові витрачати на футбол, пройшли нелегку 5-річну історію зі своїм клубом (так – історію поневірянь по різним містам і ось осіли у Луцьку).

Якщо навіть після цього «Волинь» не розклеїть більше реклами, не збиратиме щодва тижні відкриті тренування, а щотижня не проводитиме бодай одну медіактивність, не піде в школи, не створить маркетинговий відділ, не привезе на свої матчі кілька мобільних фаст-фудів, забуватиме вмикати музику на матчах — тоді «пишипропало», чарівний пендель пройдеться по м’яких частинах тіла та не зачепить мозок.

І, звісно, в Луцьку тепер вболіватимуть за стадіон «Вереса», аби він чимшвидше добудувався і Рівне вибралося. Бо якщо «Верес» застрягне в Луцьку надовго, а у «Волині» так нічого не збагнуть, буде суцільний «Триндець». Бачити менше

 

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024
17.04.2024